Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Thuisbehandelingen voor wittere tanden

wittere tanden hebben, gele tanden behandelen

Wil je wittere tanden hebben? Maak je geen zorgen: als het glazuur alleen oppervlakkig verkleurd is, is dat niet onomkeerbaar. Je kunt de kleur van je tanden thuis verbeteren met behulp van een ‘thuisbehandeling’.

 

BLEEKTANDPASTA VOOR WITTERE TANDEN

Tandglazuur is als een spiegel. Het weerkaatst het licht. Na verloop van tijd neemt het weerkaatsingsvermogen af. Bleektandpasta maakt het oppervlak van de tanden gladder en dus helderder. Bleektandpasta’s veranderen de kleur van de tanden dus niet. Ze polijsten geleidelijk het oppervlak van de tanden zodat het mooier gaat glanzen.  

→ Praktisch advies

Bleektandpasta’s kunnen de tanden schuren. Probeer onze nieuwe Listerine® Advanced White mondspoeling na het poetsen. Deze mondspoeling met multi-action formule reinigt de tanden, verwijdert vlekken en beschermt je tanden tegen de vorming van nieuwe vlekken. Voor wittere tanden in slechts 2 weken.

BLEEKKITS VOOR GELE TANDEN: RESULTATEN EN VOORZORGSMAATREGELEN

Bleekkits kunnen worden gebruikt indien de kleur van de tanden toe te schrijven is aan externe factoren (voeding, sigaretten, enz.). Ze bevatten producten die na het poetsen rechtstreeks op de tanden moeten worden aangebracht. De producten zijn gebaseerd op stoffen die waterstofperoxide (zuurstofwater) bevatten of vrijgeven. De concentraties zijn lager dan in de producten die in tandartspraktijken worden gebruikt. Afhankelijk van de concentratie, de tijd die het product op de tanden blijft en de frequentie waarmee het wordt gebruikt, leveren deze producten sneller of minder snel resultaat op. Het resultaat kan ook intenser of minder intens zijn. Bovendien kunnen de producten leiden tot hypergevoeligheid van de tanden, aantastingen van het glazuur en irritatie. 

Voorzorgsmaatregelen:

  • Laat je tanden onderzoeken door een tandarts vóór je een behandeling start.
  • Gebruik een kit uitsluitend voor gezonde tanden.
  • Beperk de duur en de frequentie van de behandeling om aantasting van het glazuur te voorkomen.
  • Lees altijd zorgvuldig de gebruiksinstructies.

→ Praktisch advies

Opgelet! Het gebruik van zuiver bicarbonaatpoeder wordt ten zeerste afgeraden en heeft een extreem bijtende werking. Je tandglazuur zou te snel kunnen wegslijten en dit heeft onomkeerbare gevolgen! Citroensap kan op dezelfde manier negatieve gevolgen hebben. Het werkt inderdaad in op tandsteen en tandplak, maar de bijzonder hoge zuurtegraad leidt uiteindelijk tot de demineralisatie van het glazuur.

Footnotes list: