Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Blekende tandbehandelingen bij de tandarts

tanden bleken

Wil je je tanden bleken omdat je wittere of lichtere tanden wilt? Praat erover met je tandarts.

KAN IEDEREEN ZIJN TANDEN LATEN BLEKEN?

Alleen jouw tandarts kan bepalen of je tanden in aanmerking komen voor bleken. Wanneer bleken inderdaad mogelijk blijkt, werkt je tandarts met gradaties.

In sommige situaties moet de tandarts bijzonder voorzichtig zijn. De volgende mensen komen waarschijnlijk niet in aanmerking voor een blekende tandbehandeling:

  • Gevoelige kinderen jonger dan 16 jaar.
  • Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, uit voorzorg.
  • Mensen met gevoelige tanden of tandvlees.
  • Mensen die allergisch zijn voor peroxide.
  • Mensen die lijden aan tandvleesontsteking (gingivitis), parodontitis of vergevorderde cariës.
  • Mensen met vullingen, kronen of facetten omdat die niet gebleekt kunnen worden.

TANDEN BLEKEN IN DE TANDARTSPRAKTIJK

De bleeksessies vinden plaats in de praktijk van de tandarts. Daar kan hij of zij verkleurd tandglazuur lichter maken door middel van een waterstofperoxideoplossing die geactiveerd wordt door langdurige belichting van de tanden met een hoge-energielamp. 

Dankzij de technologische vooruitgang duren de sessies tegenwoordig minder lang, gewoonlijk tussen 30 en 90 minuten. Het resultaat is meteen zichtbaar.

POLIKLINISCH OF THUIS BLEKEN

Je tandarts kan je de mogelijkheid bieden om je tanden thuis te bleken. Deze methode bestaat uit sessies thuis en regelmatige controles bij de tandarts. Het proces is opgebouwd uit 3 fases.

1. Tijdens je tandartsbezoek neemt de tandarts afdrukken van je boven- en onderkaak om 2 plastic lepels te maken waarin de bleekgel komt.

2. Je test de bleeklepels en de tandarts toont hoe en wanneer je ze draagt. Afhankelijk van de productconcentratie draag je de lepels een bepaalde tijd ’s nachts of overdag zoals de tandarts aangeeft. 

3. De tandarts checkt hoe het bleekproces verloopt na een week. In functie van de resultaten kan hij of zij beslissen om het bleken nog enkele weken vol te houden.

→ Praktisch advies

Gelige tanden bleken beter dan grijze tanden. Toch levert bleken geen permanente resultaten op. Je moet de witte kleur bijwerken na 6, 12 of 18 maand, afhankelijk van jouw eetgewoonten en mondhygiëne.  Je kunt je tanden ook wit houden door onze nieuwe Listerine®  Advanced White mondspoeling te gebruiken na het poetsen met je gebruikelijke tandpasta. Deze mondspoeling met multi-action formule reinigt de tanden, verwijdert vlekken en beschermt je tanden tegen de vorming van nieuwe vlekken. Voor wittere tanden in slechts 2 weken.

Footnotes list: