Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wat kan ik aan tandgevoeligheid doen?

De meeste mensen merken een zekere gevoeligheid wanneer ze iets warms of kouds eten of drinken, maar als je écht een probleem van tandgevoeligheid hebt, kan een koude tocht je al doen ineenkrimpen. Geen paniek, dit betekent niet dat je een gecompliceerde of pijnlijke tandbehandeling nodig hebt. Gevoeligheid kan er wel op wijzen dat je moet letten op je mondhygiëne. Je mag de symptomen dus niet negeren.

Om de uitbreiding van het probleem te voorkomen, is een goede mondhygiëne belangrijk. Een mondspoeling kan helpen om je tanden te reinigen op plaatsen waar een tandenborstel niet geraakt, zoals onder het tandvlees en tussen de tanden. Het LISTERINE® assortiment bevat twee mondspoelingen specifiek voor gevoelige tanden.

Enkele eenvoudige tips om je tanden te beschermen tegen gevoeligheid:

  • Poets je tanden tweemaal per dag zachtjes. Je tandarts kan je een speciale tandpasta voor gevoelige tanden aanbevelen.
  • Reinig de interdentale zones minstens eenmaal per dag met flosdraad of een interdentaal borsteltje.
  • Spoel tweemaal per dag na het poetsen gedurende 30 seconden met LISTERINE® Total Care Sensitive. De unieke formulering van LISTERINE® op basis van essentiële oliën voorkomt terugtrekkend tandvlees, terwijl de toegevoegde fluoride van LISTERINE® Total Care Sensitive het tandglazuur versterkt. De formulering zonder alcohol is mild van smaak, speciaal voor gevoelige tanden.
  • Indien de symptomen aanhouden, is het raadzaam je tandarts te raadplegen.

EFFECTIEVE EN LANGDURIGE PIJNVERLICHTING

Indien voorgaande tips niet voldoende helpen, is er nu ook nieuw LISTERINE® PROFESSIONAL Sensitivity Therapy. De gepatenteerde behandeling met Kristaltechnologie blokkeert de blootliggende dentinekanaaltjes en pakt zo de oorzaak van tandgevoeligheid aan, voor een effectieve en langdurige pijnverlichting al na slechts enkele dagen. LISTERINE® PROFESSIONAL Sensitivity Therapy is enkel beschikbaar in de apotheek.

Bekijk hier de video over tandgevoeligheid.

Gerelateerde artikels:

Footnotes list: