Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Geschiedenis van het merk LISTERINE®

Geschiedenis van het merk LISTERINE®

De geschiedenis van LISTERINE® gaat ruim 130 jaar terug, tot het begin van de moderne geneeskunde.

 

 

 

Alles begon in 1860, met het werk van sir Joseph Lister.

Deze Engelse arts en chirurg paste in die tijd de theorieën toe van de bekende wetenschapper Louis Pasteur: theorieën die stelden dat onzichtbare bacteriën aan de basis van talrijke infecties konden liggen.

In 1865 voerde sir Joseph Lister als eerste chirurg een operatie uit in een ruimte die men steriliseerde door ontsmettingsmiddel te verstuiven in de lucht. In de 19e eeuw resulteerde dit in een significante daling van de sterftecijfers bij patiënten.

Een man om niet te vergeten

In 1876, na een conferentie over zijn onderzoekswerk, vestigde sir Joseph Lister de aandacht op het werk van 2 mannen die een actieve rol zouden spelen in de geschiedenis van LISTERINE®:

  • Dokter Joseph Lawrence, oprichter van het merk.
  • Robert Wood Johnson, stichter van de groep Johnson & Johnson die het product nu op de markt brengt.

Twee mannen, één doel: de chirurgie moderniseren…
 


 

n 1879 stelde dokter Joseph Lawrence een unieke formule samen in zijn laboratorium, op basis van sir Joseph Listers onderzoek, en noemde ze LISTERINE®.

Hij ging een partnership aan met apotheker Jordan Wheat Lambert en samen richtten ze de Lambert Pharmaceutical Company op. 

In dit bedrijf produceerden en verkochten ze LISTERINE®, toen een middel om operatiekamers te ontsmetten en wonden te betten.

Vandaag de dag…
 


 

LISTERINE® wordt tegenwoordig gebruikt als dagelijks mondwater. Onze producten optimaliseren de mondhygiëne bij iedereen door het poetsresultaat nog te verbeteren.

Meer dan een miljard mensen over de hele wereld gebruiken LISTERINE®.