Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Slechte adem voorkomen

slechte adem en wat doe je eraan

Een slechte adem wordt meestal veroorzaakt door tandproblemen. Een paar eenvoudige stappen kunnen de halitose gevoelig verbeteren. Ontdek wat je elke dag kunt doen om een frisse adem te hebben.

MONDHYGIËNE ONDER DE LOEP

Om slechte geuren te voorkomen, moet je eerst de factoren aanpakken die een slechte adem veroorzaken, zeker op het vlak van mondhygiëne:

  • Poets je tanden na elke maaltijd. Je kunt bacteriën kwijtraken door ook te poetsen op de achterkant van je tong, waar de smaakpapillen het zichtbaarst zijn, en aan de binnenkant van je wangen en gehemelte.
  • Flos elke dag.
  • Gebruik dagelijks mondwater: neem LISTERINE® Coolmint mondspoeling op in jouw dagelijkse routine om kwalijke bacteriën te helpen bestrijden, zelfs op onbereikbare plekken voor je tandenborstel.

ROL VAN SPEEKSEL IN DE STRIJD TEGEN EEN SLECHTE ADEM

Speeksel helpt om slechte geuren in je mond kwijt te raken. Citrusvruchten (sinaasappels en citroenen) en vezelrijk voedsel zoals vezelige groenten stimuleren de speekselproductie. 

Suikervrije muntkauwgom kauwen of op snoepjes zuigen kan slechte geuren soms camoufleren en de speekselproductie stimuleren. Nadien komt de normale geur van je adem echter terug.

VERMIJD EEN DROGE MOND!

Het is mogelijk om een slechte adem te verminderen door factoren aan te pakken die de speekselproductie in je mond remmen:

  • Adem door je neus en niet alleen door je mond.
  • Gebruik je geneesmiddelen goed, want sommige antihistaminica drogen de mond uit.
  • Kauw goed voordat je voedsel doorslikt: hoe minder je kauwt, hoe minder speeksel je produceert.
  • Zorg dat je regelmatig water drinkt.

Gerelateerde artikels:

Footnotes list: