Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dossier: Tandvleesontsteking: oorzaken, preventie en behandeling

Tandvleesontsteking behandelen

Als je tandvlees regelmatig bloedt bij het tandenpoetsen of als het ontstoken is, maak je beter zo snel mogelijk een afspraak bij je tandarts zodat de tandvleesontsteking niet evolueert naar parodontitis.    Behalve een tandartsbezoek raden wij ook aan om LISTERINE® Tand en Tandvlees Bescherming te gebruiken na het tandenpoetsen, als onderdeel van je dagelijkse routine. Gebruik 2 keer per dag deze mondspoeling om je 24 uur te beschermen tegen de ziektekiemen en bacteriën die tandplak en tandvleesontsteking veroorzaken. BEHANDELING VAN TANDVLEESONTSTEKING BIJ DE TANDARTS Tandvleesontsteking wordt veroorzaakt door tandplak en tandsteen. De tandarts zal tijdens je afspraak: Je mond onderzoeken om na te gaan of het wel degelijk om tandvleesontsteking gaat. Daarbij controleert de specialist hoe diep de spleet tussen het tandvlees en de tand is. Tandsteen verwijderen (alleen de tandarts kan dat). Advies geven over de poetsmethode, de tandenborstelkeuze en het dagelijkse gebruik van mondwater om tandplak te bestrijden en om de vorming van tandsteen te voorkomen.  PARODONTITIS LATEN BEHANDELEN Een parodontoloog, gespecialiseerd in tandvleesontsteking en parodontitis, kan je behandelen. De behandeling van parodontitis duurt langer en is moeilijker dan de behandeling van tandvleesontsteking. Wanneer het probleem het stadium van parodontitis bereikt, ontstaat er in feite een parodontale pocket van variabele diepte. Er is sprake van gedeeltelijke vernietiging van parodontaal weefsel. Daarom moet de arts desinfecteren en alle aangetast weefsel verwijderen voordat het vervangen wordt. De doelstellingen van de behandeling van parodontitis zijn: Doelstelling 1: voorkomen dat de aandoening zich verspreidt naar andere tanden door factoren met een negatieve impact op te sporen (stand van de tanden, gebrekkige mondhygiëne, roken, genetische oorzaken, ziekten...). Doelstelling 2: de ziekte onder controle krijgen door bacteriën en tandsteen te verwijderen aan de tandwortel en door diep te reinigen om de tand te desinfecteren. Doelstelling 3: het beschadigde parodontale weefsel herstellen of regenereren.

En communiquant ces informations, vous acceptez que les données saisies dans ce formulaire soient traitées conformément à la charte de confidentialité du site LISTERINE.fr. Les e-mails envoyés à et reçus par ce site ne pouvant être sécurisés, nous vous conseillons de prendre des précautions individuelles lors du choix de l'information que vous nous envoyez.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Conformément à la loi du 6 janvier 1978 relative à l'informatique, aux fichiers et aux libertés, modifiée par la loi du 6 août 2004, vous disposez d'un droit d'accès, de rectification et de suppression des données personnelles détenues dans les conditions définies dans la charte de confidentialité.