Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dossier: Mondhygiëne bij volwassenen: voorkom tandvleesontstekingen en tandplak

Leer correct je tanden poetsen

Wist je dat slechts 66% van de Nederlanders tweemaal per dag poetst? Nochtans krijgt iedereen het advies om 's ochtends en 's avonds te poetsen en 4 keer per jaar een nieuwe tandenborstel te kopen. Met dat slechte cijfer zijn scoren we voorlaatst op mondhygiëne in Europa. Een slechte mond- en tandhygiëne door te weinig je tanden te poetsen kan heel wat nare gevolgen hebben zoals: Tandplak. Tandsteen. Cariës. Tandvleesproblemen. Bovendien is tandcariës niet alleen pijnlijk en vervelend bij het eten, maar soms ook gevaarlijk. Het kan namelijk ook een impact hebben op de algemene gezondheid. Als zich een tandabces vormt, kunnen de bacteriën via de bloedbaan organen als het hart en de nieren bereiken, en ook de gewrichten. POETS OVERAL ZACHTJES Tanden poetsen is dus absoluut noodzakelijk om cariës en andere mondproblemen te voorkomen. Maar hoe doe je dat op de juiste manier? Een paar tips om correct je tanden te poetsen: 1. Beweeg je tandenborstel in alle richtingen, zodat de haartjes tussen de tanden kunnen gaan. Poetsen met de haren van de tandenborstel tegen de tanden gedrukt en altijd op en neer bewegen, levert geen goed resultaat op voor de mond- en tandhygiëne. 2. Poets overal, ook: Tandvlees rond de tanden. Achterkant. Gedeelte achter de achterste kiezen. Tong. 3. Druk niet te hard op je tandenborstel. Je kunt anders je tandglazuur beschadigen. 4. Kies bij voorkeur een zachte tandenborstel. Voor de tanden maakt het misschien niet zoveel verschil, maar voor  het tandvlees is een zachte tandenborstel te verkiezen boven een harde borstel. ELEKTRISCHE TANDENBORSTELS: RICHTLIJNEN  Met een elektrische tandenborstel gebruik je ongeveer dezelfde poetstechniek: Ga met de tandenborstel langzaam over alle tanden, eerst over de oppervlakken aan de buitenkant en vervolgens over die aan de binnenkant. Druk niet te hard: een draaiende beweging volstaat om de meeste etensresten te verwijderen.

En communiquant ces informations, vous acceptez que les données saisies dans ce formulaire soient traitées conformément à la charte de confidentialité du site LISTERINE.fr. Les e-mails envoyés à et reçus par ce site ne pouvant être sécurisés, nous vous conseillons de prendre des précautions individuelles lors du choix de l'information que vous nous envoyez.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
Conformément à la loi du 6 janvier 1978 relative à l'informatique, aux fichiers et aux libertés, modifiée par la loi du 6 août 2004, vous disposez d'un droit d'accès, de rectification et de suppression des données personnelles détenues dans les conditions définies dans la charte de confidentialité.